körömdíszítés, egyszerűen - minőségi szépségápolás, olcsón

Glitter Nails

Glitter Nails

Elfogytak #05

2018. április 21. - **Valcsa**

elfogytak05.jpg

Ezeket a termékeket használtam el január-februárban. 

Nizoral korpásodás ellen 20 mg/g sampon: Néhány éve orvos javaslatára kezdtem el használni, mert olyan szinten korpásodott és darabosan hámlott a fejbőröm (seborrhea/szeborrea szerűen), hogy emberek között se éreztem jól magam emiatt... :/ A korpásodásra való samponok sem értek semmit. Akkor kezdtem használni ezt a sampont, és azóta is imádom, időről időre kénytelen vagyok visszatérni hozzá, főleg a téli időszakban (nem tudom, ez miért lehet, talán ennyire kiszárad ilyenkor a fejbőröm). Rózsaszín folyós-zselés állaga van a samponnak, viszonylag jól habzik. Használata megszünteti a hámlást, nem viszket a bőr, nincs kipirosodva. Egyszerű samponnal szoktam megmosni először, leöblítem, majd ismét megmosom, Nizorallal. Kb. minden második-harmadik hajmosás alkalmával kénytelen vagyok használni. Szerencsére kevés is elég belőle, mert amúgy is elég kevés sampon van ebben a flakonban, és (legalábbis nekem...) eléggé drága is... :/ Egy ilyen sampon ára 3000 ft körül mozog, gyógyszertárban szoktam venni.
Kiszerelés: 100 ml
Újravenném?: Igen!

Avon Senses Winter Treasure málna és vanília illatú tusolózselé: A téli időszakra vásároltam, túl nagy kedvenc nem lett, de amúgy kellemes volt zuhanyozni vele. :) A nevével ellentétben nem mondanám túl téli vagy karácsonyi illatnak sem. Számomra ez egy nagyon átlagos Avonos tusi volt, nem feltétlen újravevős termék...
Kiszerelés: 500 ml
Újravenném? Talán. 

Avon Naturals vörösáfonya és fahéj testápoló: Szettben vásároltam, a tusfürdő + testpermet tesóival együtt. Szokásos Avonos testápoló, a lotion és krém közötti állag-átmenettel. Hidratáló hatása nekem épp ideális, az illata nagyon kellemes - a tusfürdője már decemberben elfogyott, annál írtam is, hogy az illata nagyon emlékeztet egy régi Avonos testápolóra. Nagyon szerettem (párom is szívesen használta :) ), ha következő karácsonyi szezonban is kaphatóak lesznek, biztosan venni fogok ismét belőlük. :)
Kiszerelés: 200 ml
Újravenném?: Igen!

20180420_175735.jpg

Ez ugyan még nem fogyott el, de már nagyon régi, így kidobásra ítéltem - jó néhány társával együtt (évek óta nem volt már alaposan kitakarítva, átrendezve a fürdőszobai szekrény, szóval most nekiálltam, így néhány sminkcuccom könyörtelenül repül a kukába... Várható majd egy második kör is, arról majd később).

Avon ColorTrend kettős szemhéjpúder: "Powder Room Pink" árnyalatban van/volt nekem, még nagyon-nagyon régen kaptam nővéremtől. A csomagolása szerint 2 évig lehetne használni, de én nem szoktam a szemhéjpúdereimet 2 év után eldobni... Általában addig használom, míg van benne, vagy míg az állaga miatt használhatatlanná válik. Itt is ez történt, megkeményedett és beszáradt, alig lehet felvinni belőle némi színt (a képen látható swatch is csak azért sikerülhetett, mert megkapargattam a szemhéjpúder felszínét, hogy legyen némi por, amit használni tudok :/). Már újkorában is ezért nem szerettem, mert sem ujjal, sem ecsettel nem lehetett normálisan felvinni: az ujjamra szinte semmit nem tudtam felvenni a színből, az ecsetről pedig leporzott, amint a szemhéjamhoz ért... :/ Használhatatlan vacak, nagyon utáltam... A szín egyébként nem lenne rossz, ha pigmentáltabb lenne, és legalább valamennyire fel lehetne vinni a szemhéjra... :/
Kiszerelés: ?
Újravenném?: Soha!

20180420_180028.jpg

Avon ColorTrend kőpúder: "Translucent" árnyalatban rendeltem anno, az első púderem volt ez a termék - nem is sikerült teljesen elhasználnom (de van még egy belőle, ugyanilyen árnyalatban...). Óvatosan kellett vele bánni, mert nagyon barnított (vagy az én eredeti színem fakult ki idővel, nem tudom... :D). Nem is igazán szerettem, mert nagyon hajlamos volt beülni az apró ráncokba, pórusokba, az illata sem túl kellemes (az akkori barátom mindig "sminkszag"-ként emlegette, utálta :D), és olyan érzésem volt tőle, mintha valami maszk lenne az arcomon, nagyon természetellenes hatást kelt. Nem szerettem. Még ezzel az eggyel sem tudom, mi lesz, amiből még alig használtam... (Ne kérdezzétek, miért vásároltam anno újra, mert fogalmam sincs...)
Kiszerelés: 10 g
Újravenném?: Nem.

20180421_102906.jpg

Avon Extra Lasting extratartós szemhéjtus: A legborzasztóbb Avon-termékek egyike.... Szerencsére már kivonták azóta a kínálatból, de nem is csodálkozom ezen, dicsérni ezt soha senkit nem hallottam. Egyszer sem sikerült használni (úgy, hogy legalább tűrhető lett volna a végeredmény...): mikor megérkezett hozzám, olyan volt, mintha be lenne száradva, normális vonalat nem lehetett vele húzni... Aztán később elkezdett levet ereszteni (ez a maszatolás is ennek az eredménye a kezemen, hogy ahol a tollat meg kéne fogni, az a rész tiszta tintás, valahol folyik belőle a cucc... :/), másrészt pedig feketéből ilyen türkizes-kékes-szürkés színe lett a festéknek, ráadásul iszonyú híg. :/ (Tartósnak viszont tartós, a kezemről most alig bírtam leszedni...). Csúnya a textúrája/állaga/pigmentáltsága, képtelenség volt vele dolgozni. Meg amúgy is régi már. Úgyhogy ez is kuka. (Azóta egyébként nem is mertem ilyen tus-tollakkal kísérletezni...)
Kiszerelés: ?
Újravenném?: Soha!

20180420_175719.jpg

Avon SuperShock Max szempillaspirál: A sminkcuccok közül utolsóként ezt a spirált mutatom. Sokáig csak ezt használtam, mai napig egyik kedvenc szempillaspirálom. :) A keféje nagyon jó, nem csomósodik a festék, szépen különválasztja a legvékonyabb pillákat is, a végeredmény gyönyörűséges. *-* Nagyon bízom benne, hogy még sokáig kapható lesz, mert bizony a spirálokkal is elég rendesen mellé lehet nyúlni, ezt viszont bátran ajánlom mindenkinek. :) Ára is teljesen rendben van, általában 1000-1300 Ft körül mozog.
Kiszerelés: 10 ml
Újravenném?: Igen!

Garnier Fructis Oil Repair Intense sampon: Egy barátnőm ajánlására vásároltam meg (a hozzá illő hajpakolással együtt), abban reménykedve, hogy a fejbőrömön is segíteni fog, kevésbé fog korpásodni, hámlani (elvégre háromféle olajat is tartalmaz: jojoba-, makadámdió- és mandulaolajat, reméltem, ezek majd nem hagyják annyira kiszáradni), de sajnos nem így történt. :/ A fejbőr-problémáimon nem segített, a hajamat viszont szépen rendben tartja, kevésbé száraz és töredezett a hajvégem, mióta ezt használom. Az illata nagyon finom, édes-gyümölcsös, de nem marad meg túl sokáig a hajon. Hajpakolással (szárazon) használva nekem nagyon bevált. :)
Kiszerelés: 250 ml
Újravenném?: Igen! (Sőt, a jelenleg használatban lévő flakonon kívül máris 3 újabb flakon várakozik használatra. :)) )

Baba testápoló kakaóvajjal: Ezt nem használtam el, sajnos bebüdösödött, és levet is engedett már, így hát kénytelen vagyok kidobni... :/ (Jó, túl vagyok a felbontás utáni 1 éven, míg a szavatossága tart, de nem lenne még törvényszerű ennyire használhatatlanná válnia... :/) Anno ez maximálisan impulzusvásárlás volt, boltban megtetszett az illata, de aztán találkoztam az Avonos kakaóvajas krémmel, és az jobban bejött, így inkább azt használtam, ez pedig csak állt a szekrényben... Szóval túl sokszor nem volt alkalmam használni, de az alapján: nem volt rossz, csak számomra túlságosan mű, "műanyag" az illata... Egyszer talán még teszek vele egy próbát.
Kiszerelés: 400 ml
Újravenném?: Talán.

Dove Go Fresh izzadásgátló golyós dezodor uborka és zöld tea kivonattal: Nagy kedvenceim most ezek a golyós deók - a stiftekről muszáj volt leszoknom, mert iszonyatosan roncsolták a ruháim hónaljrészének anyagát. Ezzel nincs ilyen problémám, viszonylag hamar be is szívódik a bőrbe, így nem hagy ragacsos érzést a hónaljon (öltözködésben sem zavar: reggel szoktam kenni, várok vele egy keveset, aztán lehet öltözködni). Hatásilag én úgy tapasztaltam, nincs olyan jó, mint a stift (ezt talán ildomos lenne nap közben még egyszer újrakenni), de hát valamit valamiért, legalább a ruháim kímélve vannak...
Kiszerelés: 50 ml
Újravenném?: Igen!

Eszter acetonos körömlakklemosó: Sosem értettem, miért szeretik az ilyeneket női nevekről elnevezni... :D Szilvia papírtörlő, Sindy papírzsebkendő stb... :D Ezt az "Eszter" névre keresztelt körömlakklemosót már évek óta vásárolom. Körömlakk-oldó hatását tekintve eddig ez a legjobb, amihez valaha szerencsém volt. Árát tekintve is kedvező, sok helyen beszerezhető. Egyedül gondom vele, hogy lemosás után nagyon kiszárítja a körmöket. :/ Ettől eltekintve viszont határozottan nyerő ez a termék nálam.
Kiszerelés: 100 ml
Újravenném?: Igen! 

------------------------------------------------------------------
Némi magyarázat az értékelési rendszeremhez, az "újravenném-e" kérdésre:
- soha: borzasztó volt, örülök, hogy megszabadultam tőle...
- nem: nagyon nem vált be és/vagy nagyon ráuntam már

- talán: egész jó volt, de nem tartom kihagyhatatlan terméknek vagy csodaszernek
- igen: maximálisan elégedett voltam vele, és biztosan újra is fogom majd venni; imádtam

A bejegyzés trackback címe:

https://glitternails.blog.hu/api/trackback/id/tr1213852636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása